back to top

5 STVARI KOJE ŽENA PRVO PRIMIJETI NA MUŠKARCU Šta njegova odjeća ili frizura poručuju i prije nego što progovori

Prvi utisak je izvanredno važan, a žena može da donese dosta zaključaka o muškarcu pre nego što uopšte uđu u bilo kakav razgovor. Šta je to što žene najčešće prvo primjećuju kod muškarca? Iako ti vizuelni znakovi ne definišu karakter osobe, definitivno mogu postaviti ton za početnu interakciju. Držanje, izbor odjeće i lična higijena povećavaju šanse za ostavljanje dobrog utiska.

1. Kosa i brada

Način na koji muškarac stilizuje i održava kosu i bradu može dosta do govori o njegovoj ličnosti. Bilo da se radi o pažljivo njegovanoj bradi, dobro oblikovanoj frizuri ili ležernom raščupanom izgledu, ovi izbori mogu odaju samopouzdanje i brigu o sebi. Neuredan izgled može se shvatiti kao nedostatak pažnje za detalje ili ležeran stav. S druge strane, negovana frizura i brada govore da je to osoba koja cijeni i poštuje sebe i brine o sebi.

2. Nokti i ruke

Stanje muških ruku i noktiju može se činiti kao mali detalj, ali to je često zanemaren aspekt koji žene primjećuju na prvu loptu. Čisti, njegovani nokti i negovane ruke ukazuju na nivo higijene i brige o sebi. Nasuprot tome, zapušteni nokti mogu nenamjerno da komuniciraju nedostatak pažnje ličnoj njezi. Žene mogu podsvjesno da povezuju njegovane ruke sa nekim ko obraća pažnju na sitnije detalje života, dok se neuredne ruke mogu doživjeti kao potencijalna crvena zastava.

3. Držanje

Postura, držanje tijela kao i fizička kondicija su neverbalni komunikacijski alat koji može da prenese samopouzdanje, snagu i pristupačnost. Dobro držanje može da učini da osoba izgleda sigurnije dok se previše opušten položaj tela i zapušten fizički izgled može prozumačiti ka nepažnja i nedostatak poverenja. Dobro držanje i pristojna forma govore i o osobi koja ima osjećaj za samodisciplinu i u stanju je da bude predana svom zdravlju i dobrobiti.

4. Odjeća

Odjeća je snažan oblik samoizražavanja i može pružiti uvid u muškarčevu ličnost i stil. Odabir odjeće, bilo ležerne, formalne ili eklektične, ženama može dati uvid u interese i nivo sofisticiranosti onoga ko je nosi.

5. Miris tijela

Miris je snažan faktor privlačnosti. Tjelesni miris može nekoga da privuče ili odbije. Dobra lična higijena, uključujući korišćenje nježnih kolonjskih voda ili dezodoransa, može ostaviti pozitivan i trajan utisak. Nasuprot tome, zanemarivanje lične higijene može da stvori neposrednu prepreku povezivanju.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI