back to top

Ako imate ovaj telefon, preuzmite fotografije prije nego što budu trajno obrisane

Vlasnici Xiaomi telefona, ukoliko ste koristili Xiaomi Cloud za sinhronizaciju svojih fotografija, potrebno je da ih odmah preuzmete. Kompanija će od 31. jula 2023. godine prestati da nudi usluge prenosa i preuzimanja, a sav sadržaj koji se tamo čuvao će biti trajno obrisan.

Ukoliko ne znate šta je Xiaomi Cloud, vjerovatno nemate razloga za brigu. Međutim, ukoliko posjetite podešavanja svog telefona, skrolujete niže, i pod stavkom „Mi Account“ vidite svoje ime, broj ili mejl, moguće je da ste greškom uključili sinhronizaciju, pa preuzimanjem možda uspijete da vratite neku dragu fotografiju za koju ste mislili da je obrisana.

Kako objašnjava Xiaomi, na raspolaganju su dva rješenja – prenos na Google Photos i ručno preuzimanje. Možete izabrati koji god način želite, ali mi vas savjetujemo da to uradite ručno, jer Google Photos svoje fotografije ređa po datumu kada su uslikane, pa ih vrlo lako možete zagubiti među gomilom već sinhronizovanih stavki. Za koji god način da se odlučite, nakon izbora vam na raspolaganju više neće biti onaj drugi.

Kako biste ručno preuzeli svoje fotografije, u pregledaču posjetite i.mi.com, ulogujte se, a zatim izaberite ikonicu „Galerija“. Pratite uputstva na ekranu da biste preuzeli svoje stavke. Kada izaberete da preuzmete svoje podatke, dovršite proces u roku od 30 dana. Nakon ovog vremenskog perioda, više nećete moći da pristupite ovom sadržaju.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI