back to top

DANAS STIŽE MLAD MJESEC Šest znakova čekaju velike promjene u ljubavi

Ovan
Mlad mjesec u Djevici podstiče osobe rođene u znaku Ovna da se dublje usmjere na svoje prioritete i ciljeve. Ovnovi su poznati po svojoj strastvenoj i energičnoj prirodi, ali ovaj mladi mjesec će ih podstaći da uspore, zastanu i razmisle o svojim emocijama i osjećajima. Moguće su promjene u okolini ili sukobi uzrokovani preoštrim izjavama. Umjesto konflikta, bolje je posvetiti vrijeme sebi. Na primjer, isprobati novu metodu meditacije ili introspekcije kako bi bolje razumjeli svoje unutrašnje želje i potrebe.

Bik
Za Bikove je mlad mjesec u Djevici idealno vrijeme za samoiscjeljenje i refleksiju. Bikovi su poznati po svojoj stabilnosti i praktičnosti, ali ovaj mlad mjesec će ih podstaći da razmotre svoje rutine i navike. S obzirom na to da će vladajuća planeta Bika, Venera, biti u znaku Lava, moglo bi doći do sklonosti prema egocentričnosti. No, prisutnost Mjeseca u Djevici poziva Bikove da bolje razumiju sebe i da razmotre svoje prioritete. Ovo je vrijeme za dodavanje novih elemenata u svoj život kako bi se osjećali svježije i inspirisanije.

Blizanci
Blizance očekuje razdoblje smirenosti tokom mladog mjeseca u Djevici. Za Blizance, koji su po prirodi radoznali i društveni, ovo razdoblje neće donijeti drastične promjene, već će ih podstaći na razmišljanje o konceptima udobnosti i sigurnosti. Tokom ovog razdoblja mogli biste provesti više vremena s voljenima i dublje se povezati s porodicom. Mlad mjesec će vas podstaći da se posvetite svojim unutrašnjim emocijama i porodičnim vezama.

Rak
Za Rakove će mlad mjesec u Djevici naglasiti važnost komunikacije i okoline. Tokom ovog razdoblja, mogli biste se suočiti s nesporazumima i izazovima u komunikaciji s drugima. Važno je naučiti važne lekcije o komunikaciji i razmijeniti svoje misli i osjećaje na konstruktivan način. Ovo je takođe dobro vrijeme za promišljanje o svojoj okolini i kako je možete poboljšati kako bi bila podsticajna i inspirišuća.

Lav
Lavovi će se tokom mladog mjeseca u Djevici usmjeriti na svoje finansije. Budući da će Mjesec biti u Djevici, znaku poznatom po racionalnosti i organizovanosti, Oni će biti podstaknuti da bolje razmotre svoje finansijske navike. Umjesto da troše impulsivno, ovo je vrijeme za sastavljanje budžeta i razmišljanje o dugoročnim finansijskim ciljevima. Lavovi bi trebalo da preispitaju svoje troškove i razmotre kako mogu bolje upravljati svojim finansijskim resursima.

Djevica
Djevice će se tokom ovog razdoblja osjećati posebno produktivno jer će mlad mjesec biti u njihovom znaku. Međutim, Djevice bi trebalo da paze da ne budu previše samokritične i perfekcionističke, jer to može ograničiti njihov uspjeh. Ovo je vrijeme za razmišljanje o svojim idejama i ciljevima i kretanje u njihovu realizaciju. Djevice bi trebalo da nauče vjerovati sebi i svojim sposobnostima kako bi postigle svoj puni potencijal.

Vaga
Vage će tokom mladog mjeseca u Djevici tražiti ravnotežu u svom društvenom životu i odnosima. Mars-Venera sekstil pozitivno će uticati na njihovu kreativnost i društveni život, ali Mars u Vagi može uzrokovati impulsivnost i nestrpljivost. Tokom ovog razdoblja, Vage bi trebalo da paze da održavaju ravnotežu između društvenih aktivnosti i samoće. Takođe, trebalo bi mudro da koriste svoje resurse kako bi ostale uravnotežene.

Škorpija
Škorpije će tokom mladog mjeseca u Djevici razmišljati o svojim profesionalnim aktivnostima i ciljevima. Mogli bi se suočiti s impulsima za dramatičnim promjenama u svojoj karijeri, ali bi trebalo pažljivo da razmisle prije nego što donesu odluke. Ovo je vrijeme za razmišljanje o svojim idealima i planovima za karijeru te kako ih možete ostvariti. Trigon Mjesec-Jupiter podstaći će optimizam za budućnost, pa Škorpije treba da vjeruju da mogu postići svoje ciljeve.

Strijelac
Uvijek aktivni Strijelci sa sjajnim očima možda neće izgledati kao obično za vrijeme mladog mjeseca. Očekuje vas period preispitivanja vaših profesionalnih aktivnosti, mogu se javiti misli o dramatičnim promjenama u vašoj karijeri. Nemojte odmah ustuknuti pred ovim impulsima. Bolje je pokušati “dovesti stvari u red”, razumjeti svoje ideale i planove za karijeru. Ako uspješno preispitate principe ili put svoje profesionalne djelatnosti, mladi mjesec u Djevici pružiće vam obećavajuće prilike na početku novog ciklusa. Ako ste se u posljednje vrijeme osjećali zbunjenim ili čak pesimističnim, trigon između Mjeseca i Jupitera će podstaći optimizam za budućnost.

Jarac
Jarčevi, koji su poznati po svojoj ozbiljnosti i odgovornosti, tokom mladog mjeseca u Djevici mogli bi se suočiti s potrebom da prošire svoje horizonte i razmišljaju izvan svojih uobičajenih okvira. Mlad mjesec će ih podsjetiti da ne moraju uvijek preuzimati odgovornost za druge i da je važno zaštititi svoje resurse. Ovo je vrijeme za istraživanje novih područja i razmišljanje o svojim ličnim i profesionalnim ciljevima.

Vodolija
One će doživjeti radikalne unutrašnje promjene. Uran, njihova vladajuća planeta, biće u trigonu s Plutonom, što će uzrokovati duboke promjene u njihovom unutrašnjem svijetu. Ovo je vrijeme za suočavanje s emocionalnim preokretima i postavljanje ličnih granica. Vodolije bi trebalo da obrate pažnju na svoju intuiciju i prihvate promjene kao priliku za rast i transformaciju.

Ribe
Ribe će doživjeti “otvaranje očiju” u vezi s partnerstvima i odnosima. Ovo je vrijeme za razmišljanje o svojim vezama iz drugačijeg ugla i postavljanje realnih očekivanja. Takođe, moglo bi doći do promjena i rasta u duhovnom životu, a Ribe bi trebalo da obrate pažnju na svoju intuiciju i filozofska razmatranja. Svaki znak će doživheti uticaj mladog mjeseca u Djevici na svoj način, ali zajedničko im je da će se suočiti s izazovima i prilikama za lični rast i razvoj. Važno je otvoriti se promjenama i prihvatiti ih kao priliku za dublje razumijevanje sebe i svojih ciljeva.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI