back to top

Dragana Mirković turneju počinje iz Tuzle: Koncerti će biti u znaku humanosti

Kraj protekle godine Dragani Mirković i njenoj porodici donio je tugu jer je Tonijeva majka Marta preminula, zbog čega je folk zvijezda napravila pauzu u nastupima a koncerte u beogradskoj Areni pomjerila za 16. i 17. februar.

Prvu priliku da ponovo zapjeva pred publikom i tako zvanično otpočne svoju turneju „Do poslednjeg daha“ regionalna muzička zvijezda imaće 12. januara u hali Mejdan u Tuzli, a neposredno pred ovaj koncert Dragana je pokazala i svoju humanu stranu kada je objavila da će čitava turneja biti posvećena pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

– Koncert u Tuzli će biti prva prilika da se ponovo družim sa publikom. Inače, cijela moja turneja je u znaku četrdeset godina karijere, i ona je moj način da se odužim publici za ljubav i podršku koju mi svo to vrijeme daju. Ja sam još prije svega što se desilo donijela odluku da ova turneja bude i u znaku humanosti, tako da će moja zarada od svakog koncerta biti usmjerena ka onima kojima je pomoć najpotrebnija– rekla je i nastavila.

–Prosto, osjećala sam da je četrdeset godina karijere povod da se svima zahvalim kroz pjesmu, scenske nastupe, priliku da se družimo i razmijenimo ljubav, ali željela sam i da pružim nešto što mi ne može biti uzvraćeno. A upravo to je humanost i pomoć ljudima u nevolji. Sreća se povećava onda kada se podijeli, a mene je svaka prilika da učinim dobro i humano delo uvek činila neopisivo srećnom. Zato sada, više nego ikada, želim da učinim srećnima što više ljudi, a imam i pravi povod za to. Uvijek ću birati neke ljude ili organizacije iz mjesta u kome je koncert, i sve ovo trebalo je da otpočne još u beogradskoj Areni, ali sudbina je htjela da sve krene iz Tuzle- rekla je Dragana i osvrnula se na težak period koji je iza nje.

– Tužne vijesti zatekle su me usred završnih priprema za koncerte u beogradskoj Areni i odmah sam u dogovoru sa organizatorima pomjerila termine. Prosto, smatrala sam da u tom trenutku nije vrijeme za pjesmu, da mi je mjesto uz moju porodicu, iako znam da je moja pokojna svekrva Marta izuzetno voljela to što ja pjevam i da bi njena želja bila da se ništa ne otkazuje. Pratila sam svoje srce i osjećaj, i znala sam da ne bih mogla da budem srećna kao što bi koncert to od mene zahtijevao. Znam da su mnogi razočarani, da su planirali put i odmore prema mojim koncertima i žao mi je zbog toga, ja ću se tokom ove godine potruditi da im to nadoknadim na sve moguće načine. Sve ovo dovelo je do toga da smo i katolički Božić, i Novu godinu dočekali zajedno, a tako će biti i za pravoslavni Božić.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI