back to top

EFIKASAN TRIK Ubrzajte proces zagrijavanja automobila zimi

Kada je toliko hladno napolju, prirodno je da u našim vozilima nije prijatno, pa smo prinuđeni da zagrijavamo kabinu. Nažalost, zagrijevanje automobila ponekad zaista umije da se oduži.

Srećom, postoji vrlo jednostavan trik za zagrijevanje automobila.

Iako većina pali automobil nekoliko minuta prije kretanja i pušta grijanja na najjače, postoji još efikasniji način da zagrijete svoje vozilo.

Efikasan metod za zagrijevanje automobila

Trusted Automotive Professionals predložio je novi i potencijalno brži metod za zagrijevanje automobila. Stručnjaci te organizacije tvrde da bi vozači u startu uvijek trebalo da smanje temperaturu u kabini na najniži nivo i isključe ventilaciju.

U objavi su napisali: „Kada upalite auto, pojačavanjem grijanja i ventilacije, samo ćete puštati hladan vazduh u kabinu, bez ikakve koristi. Zato isključite ventilaciju, a nakon par minuta vožnje, postavite klimu na najveću moguću temperaturu i uključite ventilaciju. Tako ćete najbrže zagrijati kabinu. Možda zvuči neobično, ali tako najbolje funkcioniše sistem grijanja automobila“.

Vozači koji imaju automatski klima uređaj ne moraju da slijede ovaj savjet jer će njihovi automobili automatski da regulišu temperaturu, piše Dejli Star, a prenosi Jutarnji list.

BONUS VIDEO:

 

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI