back to top

Gugl mape poboljšane vještačkom inteligencijom, evo šta sve mogu

Funkcija će od ove sedmice biti dostupna za iOS i Android uređaje za Amsterdam, Barselonu, Dablin, Firencu, Las Vegas, London, Los Anđeles, Majami, Njujork, Pariz, San Francisko, San Hoze, Sijetl, Tokio i Veneciju.

Samo zato što vidite rutu prema svojoj destinaciji ne znači da ćete znati da čitate znakove pored puta. Gugl mijenja svoju postojeću Search funkciju zasnovanu na AI tehnologiji sa Live View funkcijom u aplikaciji Maps. Dovoljno je dodirnuti ikonicu Lens u aplikaciji Mape i okrenuti telefon oko sebe, a sistem će odrediti preciznu lokaciju korisnika i moći će da ga usmjeri prema obližnjem bankomatu, stanicama javnog prevoza, restoranima, kafićima i prodavnicama.

Sama mapa dobija značajnu nadogradnju. Zgrade duž rute će biti preciznije prikazane u aplikaciji kako bi se korisniku pomoglo da se bolje orijentiše u nepoznatim gradovima, a prikazivaće se i detalji o trakama duž “zamršenih” petlji na autoputevima. Ove funkcije stižu do korisnika u desetak zemalja u narednih nekoliko mjeseci, a među njima su SAD, Kanada, Francuska i Njemačka.

Korisnici u SAD će vidjeti bolje oznake HOV traka, dok korisnici u Evropi, odnosno u 20 evropskih zemalja, mogu očekivati značajno proširenje Gugl AI tehnologije za čitanje znakova ograničenja brzine.

Gugl Mape se takođe izvorno koristi u sve većem broju električnih vozila kao deo ekosistema Android Automotive OS. Taj Maps takođe dobija nadogradnju kao dio novog Places API-ja. Od ove sedmice će vozači vidjeti više informacija o obližnjim stanicama za punjenje električnih vozila uključujući informacije da li punjači odgovaraju njihovom vozilu, koja je njihova snaga, da li je nedavno korišćen i da li je stanica uopšte otvorena.

Unaprijeđena je i pretraga zahvaljujući novom ažuriranju. Korisnici će uskoro moći da pretražuju obližnje destinacije koje zadovoljavaju ezoteričnije kriterijume, piše Klix.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI