back to top

Hvalio se da 50 godina vozi bez vozačke, policija ga odmah uhapsila

Muškarac iz britanskog Derbišajera završio je u rukama policije nakon što se sam javno hvalio da vozi bez vozačke dozvole i to punih 50 godina.

I ne samo da je uspio izbjegavati policiju, ovaj 69-godišnjak je varao svih tih godina i osiguravajuće društvo, koje je mislilo da ima valjanu dozvolu. Nisu znali da nikad nije ni polagao vozački ispit.

“Mana u njegovoj priči o neposjedovanju vozačke dozvole bilo je što se javno hvalio time. Time je njegova “vladavina” završila, automobil mu je oduzet i podignuto je više optužnica protiv njega”, piše na Twitteru policije iz Derbišajera, prenosi Poslovni.hr.

Ali, svejedno nije britanski rekorder, prošle godine je uhapšen 70-godišnjak koji nije imao vozačku takođe punih 50 godina, no uvjerljivo na prvom mjestu je njihov sunarodnik rođen 1938. i bez vozačke 70 godina. Takođe je uhvaćen prošle godine i to je bio prvi put u njegovoj vozačkoj karijeri da ga je policija zaustavila.

Tako se i branio, tvrdeći da bi išao polagati vozački ispit da ga je policija uhvatila ranije, a kako nije, nastavio je voziti bez nje.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI