back to top

Jutjub diže cijenu Premium usluge

Iako se YouTube još uvijek suočava sa reakcijama korisnika na svoju kampanju protiv blokatora reklama, ovaj poslednji razvoj događaja sigurno će izazvati negodovanje korisnika.

Cijene YouTube Premium i Music Premium usluga su povećane u državama kao što su Argentina, Australija, Austrija, Čile, Nemačka, Poljska i Turska. Novi korisnici će odmah biti obuhvaćeni novim cjenovnikom, dok će oni koji su već pretplaćeni imati određeni period prilagođavanja prije nego što promijene i za njih stupe na snagu.

Kompanija je izrazila da ovaj potez nije donijet bez ozbiljnog razmatranja. Naglasak je stavljen na poboljšanje kvaliteta Premium usluge i podršku kreatorima sadržaja, koji su srce i duša platforme. Pored toga što možete uživati u sadržaju bez reklama, YouTube Premium nudi i mogućnosti poput reprodukcije samo zvuka, reprodukcije u pozadini i preuzimanja video zapisa u najvišem kvalitetu. Posebno se ističe opcija video zapisa u rezoluciji od 1080p sa unapređenim bitrate-om, što obećava manju kompresiju i oštriju sliku, dodatno povećavajući vrednost ponuđene pretplate.

Ovaj potez YouTube-a dolazi u vreme kada su digitalni mediji u stalnoj evoluciji, a konkurencija između platformi za strimovanje postaje sve intenzivnija. Dok se neki korisnici možda neće lako pomiriti sa povećanjem cijene, YouTube izgleda da vjeruje u dugoročnu vrijednost koju ove promjene mogu donijeti kako kreatorima sadržaja, tako i gledaocima, prenosi Telegraf.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI