back to top

MAKINA OSTAVLJA BEZ DAHA Ovo je najbrutalniji skuter na svijetu

Skuteri visokih performansi više nisu ništa neuobičajeno. Modeli s agregatima obujma 400, 500, 750 pa i više kubičnih centimetara nalaze se u ponudi brojnih marki kao što su Honda, Gilera, BMW ili Yamaha…

Međutim, malo je koji skuter toliko brutalan u svom svakom detalju kao novi Italjet Dragster 559 Twin koji je prikazan na salonu u Milanu.

Već sam dizajn sugerira o kakvoj je zvijeri riječ, jer skuter je ukupno dugačak čak 2102 mm, a karakter motocikla visokih performansi potvrđuju i tehnički podaci.

Dragster 559 pokreće redni dvocilindrični vodom hlađeni agregat obujma 550 ccm koji razvija 58 KS, a snaga se prenosi preko 6-brzinskog mehaničkog mjenjača. Upravo je mjenjač nešto posebno i jedinstveno kod skutera, jer stupnjevi se prijenosa mijenjaju nogom, baš kao na motociklu, prenosi Index.hr.

Kruti okvir napravljen je od čeličnih cijevi s dodacima od aluminija, a vozačku je poziciju moguće podešavati po visini. Ovjes su upside-down vilice sprijeda te prilagodljiva stražnja vilica s jednim amortizerom straga, dok se za zaustavljanje brinu diskovi promjera 270 mm sprijeda, a 220 mm straga.

Stabilnost osigurava ekstreman razmak kotača od čak 1542 mm, a za sigurnost brinu Brembo kočnice te gume visokih performansi Pirelli Diablo. S punim spremnikom goriva, koji je kapaciteta 16 litara, ukupna masa skutera manja je od 200 kg.

Cijenu su ovog Dragstera u Italjetu skrivali kao zmija noge, ali tvrde kako će – kada dođe na tržište početkom sljedeće godine – biti potpuno konkurentna.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI