back to top

Mars je u Djevici do 27. avgusta, iskoriste ovaj period da životni haos pretvorite u sklad

Od 10. jula do 27. avgusta Mars se kreće znakom Device i usmerava našu pažnju na isceljivanje i lečenje, na uređenje i preuređenje onih segmenata života koji su u haosu.

Delovanje sa Marsom u Devici od 10. jula do 27. avgusta 2023. treba da bude isplanirano i sa jasnom namerom šta želimo da ostvarimo. Više se bavimo higijenom, čistoćom, zdravljem, ali i radnim obavezama. Omogućava nam da uredimo svoju svakodnevicu na način da nam više služi i tako smanjimo stres i napetost.

U protivnom, prepopterećenost i umor mogu da donesu manjak energije, porast nervoze, pa i neke zdravstvene smetnje, piše astrološkinja Julijana Oremović za portal Sensa.

Budući da se Mars ulaskom u Devicu ulazi u aspekt sa Severnim čvorom u Biku, jasno je da nam ovaj tranzit pomaže da ostvarimo neke od naših najdubljih težnji i bitan je za rast i razvoj.

Evo i njegovih karakteristika važnih za period pred nama:

Pedantnost i produktivnost:

Pogled nam je na detaljima, pa nekad gubimo širu sliku a možemo i da izgubimo dosta vremena pokušavajući da se bavimo onim što ne ide, umesto da neke stvari sada ostavimo po strani i usmerimo energiju na ono što funkcioniše.

Pedantan i metodičan pristup okolnostima je pozitivan ukoliko donosi rezultate, ali ponekad može da bude i silno frustrirajući jer nam okolnosti ponekad ne dopuštaju takav pristup.

Popravite nešto. Očistite svoj stambeni prostor, rešite se predmeta koje više ne koristite.

Kritičnost:

Ključno je da se fokusiramo se na pružanje pomoći, na razumevanje šire slike, a ne na kritikovanje drugih. Ovaj Mars je silno sklon kritici i perfekcionizmu, pa kad nešto ne funkcioniše dolazi do nervoze ili sukoba.

Sklonost kritici može dovesti do nesporazuma na poslu, ali i u privatnom životu.

Razmislite pre nego što progovorite!

Zdravlje:

Posvetite se svom zdravlju, pripazite na ishranu i varenje. Unesite u svoju svakodnevicu više kretanja i fizičke aktivnosti.

Mogu se pojaviti i neke zdravstvene smetnje. Kada smo pasivni, postajemo nervozni i svadljivi.

Šta možete da preduzmete kako biste poboljšali zdravstvenu situaciju?

Ljubav:

Kad je u pitanju ljubavni život, želimo da znamo u što se upuštamo i kuda dalje idemo. Ponekad spašavamo partnera ili on postaje naš projekat.

Budući da ovaj Mars nije praktičan, ljubav se češće iskazuje uslugama i podrškom, nego zagrljajem. I zapamtite, niko nije savršen, odnosno svako je savršen baš takav kakav je.

BONUS VIDEO:

 

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI