back to top

NEZAUSTAVLJIVA ZVIJER Ovo je jedini Jugo s pogonom na sve točkove (VIDEO)

Impozantno vozilo može se vidjeti nedaleko od Kragujevca, mjesta rođenja kultnog automobila i jednog od najvećih izvoznih (industrijskih) proizvoda bivše države. Pogađate, u pitanju je Yugo, Zastavin kompakt s početka 1980-ih, koji se u prodaji zadržao sve do novog milenija postavši jedan od najuspješnijih modela kragujevačkog proizvođača.

Autor ovog vozila je Miloš Đorđević, koji je Yugi udahnuo novi život napravivši od njega opakog terenca. Yugo je postavljen na osnovu Suzuki Vitare, jednog od uvjerljivijih terenaca japanskog proizvođača, a posebno kad govorimo o prvoj generaciji.

„Ideja je nastala prilično spontano. Inače volim Yuga, on se proizvodio nedaleko odavde, nekih 30 km, a volim i džipove. Spojio sam te dvije ljubavi i nastao je Yugo“, objašnjava Đorđević zašto se odlučio na ovakvu preradu, za koju mu je bilo potrebno mjesec dana, prenosi Index.hr.

Tzv. Yugozuki je najuvjerljiviji u terenskoj vožnji, saznajemo iz priloga Al Jazeere Balkans, dok je uvjerljiv i na cesti. Pogon na sve kotače se uključuje po potrebi, dok je ispod poklopca 1.6 benzinac s ispušnim sustavom Yuga kako bi što više zvučao poput Zastave.

Iako je itekako uvjerljiv u vožnji, ovaj automobil je nemoguće registrirati, pa će ostati limitiran na šumadijske šumske puteve gdje ga vlasnik koristi u slobodno vrijeme. Recimo i kako Đorđević ovdje ne staje – već je najavio idući projekt u obliku terenskog Fiće.

BONUS VIDEO:

The post NEZAUSTAVLJIVA ZVIJER Ovo je jedini Jugo s pogonom na sve točkove (VIDEO) appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI