back to top

Niske temperature donose stari problem: Evo kako da brzo uklonite led sa vjetrobranskog stakla

S dolaskom niskih temperatura, vlasnici automobila suočavaju s jutarnjim problemom zaleđenih prozora, pronalazeći način kako brzo i efikasno ukloniti led. Dok strugači za led mogu pomoći u uklanjanju ledenog sloja, može potrajati i do 20 minuta da se problem u potpunosti riješi.

Stručnjaci za automobile na LeaseCar.uk identifikovali su sedam stvari koje će pomoći osloboditi vozila od tvrdokornog leda sa šajbe i prozora na vašim četverotočkašima.

Limun

Limunska kiselina u limunu može pomoći u razbijanju ledene barijere. Iscijedite sok na vjetrobransko staklo, zatim ga isperite mlakom vodom i obrišite krhotine samim limunom.

Vrećice za sendviče

Vrećica za sendvič s patentnim zatvaračem napunjena mlakom vodom može pomoći u uklanjanju leda u nekoliko sekundi. Nemojte koristiti mlaz tople vode jer bi vam moglo puknuti vjetrobransko staklo.

Sol

Posipanje soli po vjetrobranskom staklu pomoći će otopiti led hemijskom reakcijom bez izazivanja pukotina. Za ogledala stavite sol na spužvu i namočite je u toplu vodu prije brisanja.

Luk

Nasjeckajte crni luk na pola i naveče njime protrljajte vjetrobransko staklo kako biste spriječili lijepljenje debelog sloja leda.

Alkohol

Upotrijebite izopropilni alkohol za čišćenje leda i istrljajte zaslon krpom od mikrovlakana. Vodka također može pomoći kao instant odleđivač.

Otopina bijelog sirćeta

Mješavina bijelog sirćeta i destilirane vode pomiješana u spreju može spriječiti stvaranje leda noć prije.

Topli peškiri

Topao, vlažan peškir može pomoći u brzom uklanjanju debljih komada leda na vjetrobranskom staklu bez oštećenja automobila.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI