back to top

OD NULA DO 100% ZA MANJE OD 10 MINUTA Stigao telefon sa najbržim punjačem

Realme GT Neo5 je prvi svjetski smartfon koji implementira podršku za brzo punjenje od 240W, što je trenutno najveća snaga punjenja u industriji.

Telefon je ozvaničen u Kini, a objavljeno je da će pomenuta brzina punjenja stići i globalmmo, sa sljedećim Realme flegšip modelom za globalno tržište – Realme GT 3.

GT Neo5 donosi tri nove tehnologije punjenja u industriji: arhitekturu brzog punjenja od 240W, prvi u industriji prilagođeni kabl za punjenje od 12A i prvi na svijetu dual GaN mini punjač od 240W.

Telefon koristi ultra tanku elektrodnu 10C bateriju od 4600mA, a prvi je smartfon sa podrškom za punjenje preko 200W koji TUV Rheinland sertifikat u za dugovječnost baterije. Nudi više od 80% kapaciteta baterije nakon 1600 ciklusa punjenja, što je dvostruko više od industrijskog standarda.

Pored brzog punjenja, GT Neo5 ima i transparentni RGB sistem osvjetljenja na poleđini. Kroz providni prozor korisnici mogu da vide metalnu čipset ploču sa prilagođenim dizajnom logotipa, dio matične ploče, NFC senzor i RBG svjetlosni prsten u obliku slova C.

Realme GT Neo5 240W biće dostupan u Kini od 9. februara 2023. godine, u verzijama od 16+256GB i 16GB+1TB.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI