back to top

Problemima sa parkiranjem nazire se kraj: Sve smo bliže točkovima koji se zakreću za 90 stepeni

Korejci kažu da je većina njih spremna za ugradnju u produkcijska vozila. Do sada je potvrđeno samo postojanje e-Cornera, sistema koji, iako smo ga vidjeli u prošlosti, sugeriše da je Hyundai pronašao način da ga definitivno uvede u proizvodno vozilo.

Ovaj sistem, prenosi B92, omogućava da se sva četiri točka rotiraju pod uglom do 90 stepeni, obezbjeđujući odličnu upravljivost u bilo kom smjeru. Problemi sa bočnim parkiranjem mogli bi se riješiti ako ovaj sistem postane dio naših života.

Hyundai je već eksperimentisao sa ovim sistemom, a sada je očigledno bliži proizvodnji, što je posebno olakšano zahvaljujući elektromotorima.

Osim ovog sistema, najavljena je i funkcionalnost povezivanja na naizmjeničnu struju od 22 kilovata, dvostruko veći kapacitet struje. Zahvaljujući tome, električni automobili će prepoloviti vrijeme punjenja na kućnim instalacijama, odnosno trebalo bi da ga smanji na otprilike tri i po sata.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, Hyundai želi da pokaže svijetu svoja najnovija dostignuća u oblasti multimedijalnog sistema.

Korejci kažu da su u poziciji da ponude providne ekrane koji se mogu rotirati.

Innovative Transparent Display koristi holografske optičke elemente da prikaže obilje informacija vozaču. Iz Južne Koreje ciljaju na visok kvalitet, na nivou aktuelnih OLED panela.

To je samo dio od 17 inovacija koje je najavio Hyundai. Za ostalo, kao i potpuni izgled koncepta, moraćemo da sačekamo CES u Las Vegasu, koji svoja vrata otvara 9. januara.

BONUS VIDEO:

 

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI