back to top

Stižu dva nova Teslina modela

Teslina godišnja skupština akcionara 2023. uključivala je važnu najavu za buduće proizvode, iako sa ograničenim detaljima.

Ukratko, Ilon Mask je najavio dva nova EV za koja predviđa da bi se zajedno mogli prodati u više od 5 miliona jedinica godišnje.

Izvršni direktor Tesle bio je škrt u vezi sa detaljima o dva neimenovana električna vozila, jer bi više volio da ih iznese kada za to dođe vrijeme, odnosno kada se organizuje zvanična prezentacija.

„Želim samo da naglasim da mi zapravo pravimo novi proizvod, zapravo dizajniramo potpuno novi proizvod“, kazao je Mask, dodajući da „postoje dva nova proizvoda koja će izazvati veliko uzbuđenje“.

Izvršni direktor Tesle iznio je neke smjele tvrdnje, rekavši da su „i dizajn proizvoda i proizvodne tehnike daleko ispred konkurencije u industriji“, stvarajući velika očekivanja od akcionara.

On je takođe predvidio da će samo ta dva nova vozila donijeti kombinovanu prodaju od „preko 5 miliona jedinica godišnje“, iako se ogradio da je to samo njegova pretpostavka i u šali dodao da ga „ne tuže“ ako se ne ostvari.

Musk nije razjasnio da li su ti „proizvodi“ možda ranije najavljeni redizajn za Model 3 (Project Highland) i Model Y (Project Juniper) za koje se očekuje da će ući u proizvodnju na jesen 2023. i krajem 2024. godine.

U prilog tome ide i podatak da se tokom njegovog izlaganja na ekranu pojavio jedan zatamnjeni „tizer“ siluete vozila koje je veoma slično Teslinom Modelu Y, što umanjuje vjerovatnoću da je riječ o potpuno novom, manjem električnom automobilu.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI