back to top

UZBUNA U EPLU Novi sistem može da pokvari Ajfon uređaje

Ova verzija, iako iščekivana zbog novih funkcija i poboljšanja, brzo je postala predmet razočaranja i frustracija među korisnicima. Naime, brojni vlasnici Ajfon uređaja, uključujući modele od Ajfon 12 do Ajfon 15, suočili su se sa ozbiljnim problemima nakon instalacije pomenute nadogradnje.

Korisnici su preko društvenih mreža, poput Iks, počeli da izvještavaju o problemima sa svojim uređajima, koje je nadogradnja, izgleda, “zakucala” u beskonačni “lup” pri pokretanju.

Ovo je izazvalo zabrinutost kod mnogih, a neki su čak dijelili fotografije i snimke svojih Ajfona uređaja koji su postali neupotrebljivi.

Uviđajući ozbiljnost situacije, Еpl je brzo reagovao povlačenjem ove beta verzije. U zvaničnim bilješkama o izdanju, kompanija je navela: “Ajos i Ajpedos 17.3 beta 2” privremeno su povučeni zbog problema koji je sprečavao mali broj uređaja da se pokrene. Ako se vaš uređaj nalazi u ovom stanju, možete ga oporaviti tako što ćete ući u “recovery mode” i vratiti prethodnu verziju Ajosa.

Za korisnike koji su već instalirali ovu problematičnu verziju, postoji rješenje u vidu vraćanja na Ajos 17.3 beta 1 ili Ajos 17.2.1. Međutim, ovaj proces zahtijeva da korisnici imaju bekap prethodne verzije kako bi mogli da obnove sve svoje podatke.

Izvještaji ukazuju na to da bi problem mogao biti povezan sa funkcijom Bek Tap, koja omogućava korisnicima da izvrše različite akcije tapkanjem na zadnji panel uređaja. Primjećeno je da su korisnici koji su imali onemogućenu ovu funkciju iskusili problem sa “loop-om” pri pokretanju, dok su oni koji su je imali uključenu bili pošteđeni. Ipak, još uvijek nije jasno da li je to jedini razlog koji uzrokuje kvar uređaja na Ajos 17.3 beta 2.

Očekuje se da će Еpl uskoro lansirati ispravljenu verziju Ajos 17.3 beta 2, nakon što riješi problem pri pokretanju. Ovaj incident naglašava važnost opreza prilikom instaliranja beta verzija softvera, posebno na uređajima koji se koriste svakodnevno.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI