back to top

Voditelj otkrio koju koleginicu je Šaban Šaulić volio

Voditelj Zoran Pejić Peja stvorio je mnoga prijateljstva na estradi, a sada se prisjetio toga koliko je pokojni Šaban Šaulić volio Vidu Pavlović.

Kako kaže, Šaban je maltene bio lud za njom zbog njenog moćnog glasa, a upoznat je sa detaljima jer su noći provodili zajedno.

– Prvo da kažem da je Vida bila velika pjevačica i kraljica, svi su uživali u njenom glasu. Pokojni Šaban je Vidu strahovito poštovao i cijenio, govorio je da ono što Vida može da otpjeva, to ne može niko. Nju su svi zvali „Mama Vida“. Istina je da je Šaban govorio da kada Vida pjeva, muzički instrument može da se štimuje prema njenom glasu. Ludo je volio – počeo je on i dodao:

– Kada je Vida imala pauzu od tih šest, sedam godina, otvorila je kafanu u kući gdje je živjela i Šaban i ja smo se dogovorili jedno veče da odemo da je obiđemo. Moram da priznam da smo nas dvojica te noći popili toliko vina, da je njen tadašnji muž išao tri, četiri ili čak pet puta do pumpe da dokupi još vina. Ona i Šaban su tada pjevali cijele noći – ispričao je Peja za Grand, pa dodao:

– Moram da ispričam i da je mama Vida malo slabije čula, a Šaban je volio da pjeva falset, to je jedna vrsta tihog pjevanja, a to može da pjeva samo neko ko je vanserijski pjevač kao što je bio on. Pošto je Vida slabije čula, a Šaban tiho pjevao, ona njemu kaže „Šabane, pa ubio te leb, pjevaj malo jače, ne čujem te ništa“– prisjetio se Peja i podijelio anegdotu koju nikad neće zaboraviti.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI