back to top

Bil Gejts otkrio koji mobilni telefon koristi

​Bil Gejts dugo je godina važio za najbogatiju osobu na planeti, ali taj primat su mu oduzele osobe poput Ilona Maska, Džefa Bezosa i drugih. Amerikanac je sada javnosti otkrio koji mobilni telefon koristi.

Prema „Bloomberg“ listi milijardera, Gejts je trenutno „težak“ oko 111 milijardi dolara, što ga svrstava na peto mjesto ove prestižne liste.

S tom cifrom na bankovnom računu, jasno, Gejts sebi može prijuštiti šta god poželi. Tokom jednog razgovora s korisnicima „Reddita“ prošle godine ljude je zanimalo koji model pametnog telefona koristi jedan od najbogatijih ljudi na svijetu.

Odgovor na to pitanje činio se logičan, ali on je iznenadio izborom mobilnog telefona koji koristi. Naime, Gejts je osnivač i dugogodišnji CEO Microsofta pa nije teško pretpostaviti da bi mogao ili čak trebao koristiti Surface Dio, Microsoftov smartphone s dva ekrana.

Ali, umjesto svojih telefona, Gejts se pokazao kao ljubitelj Samsungovih uređaja. Tokom spomenutog prošlogodišnjeg razgovora s korisnicima „Reddita“ rekao je kako koristi Galaxy Z Fold 3, a prošle sedmice ponovno je odgovarao na pitanja korisnika ove platforme koji su mu postavili isto pitanje.

Bil je za godinu dana promijenio mobilni uređaj, ali i dalje je ostao vjeran savitljivom Samsungu. Nakon Galaxyja Z Fold 3, sada koristi Galaxy Z Fold 4.

Kako kaže, Gejts nije kupio taj telefon, već mu ga je tokom posjete Južnoj Koreji poklonio predsjednik Samsunga, JY Lee, prenosi „Klix“.

BONUS VIDEO: 

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI