back to top

Epl se užurbano priprema za objavu novog proizvoda

Apple se, prema navodima, užurbano priprema da objavi OLED iPad Pro u aprilu 2024.

Više glasina u prethodnom periodu je nagovijestilo da Apple dodaje OLED panele u svoju iPad Pro liniju. Iako se kompanija nije oglašavala, novi izvještaji ukazuju na to da bi ovi novi iPad modeli uskoro mogli da budu predstavljeni.

Najnoviji izvještaji iz Južne Koreje sugerišu da Apple planira da 11-inčni i 13-inčni OLED iPad Pro model stavi u masovnu proizvodnju oko marta. To takođe znači da bi ti iPad uređaji mogli da budu lansirani u aprilu, u skladu sa rasporedom koji je ranije procurio.

Izvještaj Eleca navodi da se očekuje da će Samsung Display tokom ove nedjelje početi proizvodnju TFT panela za 11-inčni iPad Pro. OLED ekran za varijantu od 13 inča pravi druga južnokorejska kompanija LG, a proizvodnja ovih panela je već počela.

Izveštaji se poklapaju sa ostalim izvještajima koji potiču iz industrije lanca snabdjevanja. Mingči Kuo, poznati Apple analitičar, nagovijestio je probno lansiranje za OLED iPad Pro u aprilu ili maju.

Dakle, ukratko, ako sve bude po Appleovim planovima, OLED iPad Pro bi mogao biti najavljen na martovskom događaju i mogao bi početi da se prodaje u aprilu. Pored novog iPad Pro, priča se da će Apple predstaviti i novu liniju iPad Air tableta. Po prvi put, ovi jeftini iPadi takođe bi mogli biti dostupni u dvije veličine.

Namjerno odlaganje nadogradnje iPad linije je, prema navodima, Apple-ov potez kojim želi da natjera ljude da iščekuju nove tablete, kao i da poveća potražnju za iPadima.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI