back to top

GRANICE NE POSTOJE! Umjetna inteligencija napravila film o vanzemaljcima (VIDEO)

Umjetna inteligencija (AI) jedna je od top tema u svijetu, a korisnici svakodnevno pronalaze nove načine kako da testiraju njene granice.

Desetominutno ostvarenje

Grupa istraživača je nedavno prezentovala prvi AI film.

Radi se o filmu “Last Stand” koji je rađen u sklopu istraživanja mogućnosti i opcija koje nudi umjetna inteligencija, a riječ je o sci-fi desetominutnom filmu koji obrađuje temu kontakta sa vanzemaljskom vrstom.

U filmu čiji je scenarij napisala AI, proizvela sve glasove, razradila cjelokupan koncept filma prikazan je trenutak kada planetu Zemlju odluče da kontaktiraju vanzemaljci.

Oni se pojavljuju u četiri neobične letjelice, u oblicima kakvi su se nerijetko viđali u filmovima na ovu temu, ali problem nastaje kada se globalni lideri Zemlje ne mogu dogovoriti ko će uspostaviti prvi kontakt.

Prvi kontakt

Rusija, Kina i Indija formiraju pakt i odluče pokrenuti svoju misiju i razvijati letjelicu kako bi prvi stupili u kontakt sa vanzemaljcima, što nailazi na žestoko neodobravanje SAD i predsjednika Džoa Bajdena.

Film kulminira kada se dvije zasebne letjelice suoče pred vanzemaljskom letjelicom, i to jedna napravljena u saradnji Rusije, Kine i Indije i druga koju su napravile SAD sa saveznicima.

Šta se dalje dešava, pogledajte u filmu.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI