back to top

Hrvatica koja želi predstavljati Srbiju na Еvrosongu pokazala tri prsta

Velika prašina podignula se oko Martine Vrbos, 39-godišnje pjevačice iz Rijeke, koja će se krajem februara takmičiti na „Pjesmi za Еvroviziju“ jer želi predstavljati Srbiju na Еvrosongu koji se ove godine održava u Švedskoj.

Pjevačica kaže kako se prijavljivala i na hrvatsku „Doru“, ali nikad nije prošla. Baš zato odlučila je okušati sreću u komšiluku.

Gostujući u emisiji „Amidži šou“, Martina je u utorak naveče nakon najave voditelja podigla tri prsta i rekla: „Od večeras me možete zvati Martina Srbos, a ne Vrbos!“.

Martina je, inače, u braku sa Srbinom, već godinama živi u Beogradu i ima srpsko državljanstvo, no pojedinci su je na društvenim mrežama svejedno napali zbog želje da na Еvrosongu predstavlja tuđu zemlju, prenosi Blic.

„Ja sam Martina Vrbos, umjetnica, pjevačica. Jeste li znali da umjetnici nemaju porijeklo, zemlju, državljanstvo i nacionalnost? Jeste li znali da umjetnici ne znaju ni za boju kože? Jeste li znali da je umjetnicima u muzičkoj industriji, kojoj ja pripadam, muzika jedina religija?

Ako niste, vrijeme je da svi shvatite da Srbiju (potencijalno) na ‘Еvroviziji‘ u Malmeu neće predstavljati Hrvatica, već pjevačica, umjetnica, koja je u klubu ‘Kvinsi Džons‘ pjevala pred velikim muzičkim imenima u publici i nisu me pitali ko sam i odakle sam… Sad vi meni recite ko sam ja i ko će, u slučaju da pjesma ‘Da me voliš‘ pobijedi, predstavljati Srbiju u Malmeu“, reagovala je Martina nakon neugodnih kritika.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI