back to top

Instagram dobija novu opciju – Aloonline.ba

Instagram je najavio novo ažuriranje korisničkog profila.

Ono će omogućiti korisnicima da dodaju do pet linkova u svoju biografiju. Ova nova funkcionalnost znači da će manje korisnika morati da koristiti zaobilazna rješenja kao što je „Linktree“.

Ažuriranje Instagram profila je osobno najavio izvršni direktor Mete Mark Cukerberg 18. aprila na svom na Instagram profilu. U kratkoj najavi, Cukerberg je rekao da je povećanje ograničenja broja linkova „vjerovatno jedna od najtraženijih zamjerki koje su imali“. Korisnici uvijek traže određene stvari, tako da je super što je Instagram poslušao ‘vapaj korisnika’ i omogućio im veći broj linkova koje mogu vezati uz profil, prenosi „pcchip.hr“.

Ranije su korisnički računi, odnosno profili, mogli da imaju samo jedan link. Ta veza, ako je bila unesena u profilu, bila je prikazana ispod „biografije“ korisnika.

Sada, umjesto jednog linka, korisnici mogu dodati više linkova s odgovarajućim naslovima. Kada drugi Instagram korisnici kliknu na tekst linka (ispod vaše biografije), pojavit će se pop-up (hrv. skočni) prozor s naslovima i linkovima koje ste unijeli. Klikom na linkove u ovom prozoru otvorit će se web stranica pomoću Instagram preglednika unutar same aplikacije, prenosi B92.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI