back to top

Kako se riješiti mirisa dima cigareta u automobilu?

Miris dima cigareta, a mnogi bi ga nazvali i smradom, u automobilima može biti posebno iritantan, pogotovo ako ste nepušač, a kupili ste polovno vozilo u kojem se dimilo kao u indijanskom vigvamu.

Taj je miris teško ukloniti iz automobila, ali možete pokušati i sigurno ćete ga redukovati.

Počnite s otvaranjem svih vrata i osnovnim usisavanjem svih površina u kabini vozila.

Jedna od metoda je prebrisati sve površine, a pogotovo tkanine krpicom koju ste namočili u alkoholnom sirćetu. Takođe, potrebno je dobro oprati prozore iznutra tekućinom za pranje.

Uzmete li miris za automobil i stavite li ga u kabinu nećete napraviti puno jer će se njegov miris samo pomiješati sa smradom cigareta.

Želite li biti temeljni, promijenite filter kabine i dezinfikujte klima uređaj. Dobro provjetrite ventilaciju u automobilu – ostavite je uključenom s najvišim nivoom duvanja i uključenom klimom.

Probajte u sve tkanine u interijeru (sjedala, tepisi…) automobila utrljati sodu bikarbonu (prije tretmana sve takanine moraju biti suve).

Kad to učinite, ostavite sve da stoji nekoliko sati pa opet usisavač u ruke i sve dobro usišite. To bi trebalo ukloniti neugodan miris iz vozila, ali krajnji uspjeh nikad nije siguran. Sve zavisi o tome koliko dugo je bivši vlasnik pušio cigarete u vozilu.

Na kraju, probajte i s alkoholnim sirćetom, zrnima kafe ili ugljom. Ostavite ih u vozilu preko noći (sirće u čaši) ili što duže možete. Oni na sebe vežu smrad cigareta i izvući će dio tog mirisa.

BONUS VIDEO:

 

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI