back to top

KAKVA ZVIJER Lamborghini slavi 60. rođendan i predstavlja novu mašinu

Kao što je 2013. godine, povodom 50. rođendana, postojao posebno pripremljen automobil na bazi Gallarda pod imenom Egoista, sada je baziran na njegovom nasljedniku – modelu Huracan. A da bi stvar još više začinili, odabrali su Sterrato avanturističku verziju, sa kojom vlasnik može da se kreće i na terensku vožnju.

Naziv slavljeničkog modela je Opera Unica, a potpisuje ga Lamborghinijevo odjeljenje Ad Personam. Posebnost ovog automobila je eksterijer, odnosno način na koji je obojen, koji inspiraciju nalazi na Sardiniji, plavetnilu njenog mora, ali i prostranstvima neba.

Riječ je o troslojnom lakiranju urađenom ručno, čija završna obrada pokušava da prati kristalni efekat smrznute tečnosti. Prvi sloj boje je Blu Amnis, zatim je nanijeta nijansa Blu Grifo, a na kraju je izabrana nijansa Blu Fedra za konačni efekat. Ukupno je bilo potrebno 370 radnih sati za farbanje ovog specijalnog Lamborginija.

I to nije sve, jer krov, pragovi i obloge blatobrana dobijaju mat crnu završnu obradu, a 19-inčne felne su takođe ukrašene istom nijansom. U kabini, međutim, naglasak je na golom karbonu, u kombinaciji sa kožom u istoj nijansi plave koja se zove Blu Delphinus.

A sada posebno iznenađenje. Iako Egoista nije bio u prodaji, ovaj Huracan će vjerovatno naći svoj put tamo, vjerovatno na aukciji, i biti dio serije Sterrata od 1.499 jedinica.

Podsjetimo, posljednji V10 će se proizvoditi u drugoj polovini sljedeće godine, baš kada će sa trake sići ​​posljednji primjerci Urusa bez hibridnog pogona, navodi B92.

BONUS VIDEO:

The post KAKVA ZVIJER Lamborghini slavi 60. rođendan i predstavlja novu mašinu appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI