back to top

Katastrofa za novi plaćeni Twitter: Promjene naišle na negativne reakcije

Kao što se moglo i pretpostaviti, novi sistem je podbacio, ali prema nekim napisima, čini se da je riječ o pravoj katastrofi jer Twitter Blue navodno ima samo 28 novih pretplatnika.

To je izuzetno loša vijest za Muskov plaćeni servis jer milijarder je na ovaj način pokušao prisiliti korisnike da plaćaju verifikaciju. I dok osam dolara mjesečno objektivno ne bi trebao predstavljati ogroman problem za slavne i kompanije, očito su mnogi zauzeli stav da je riječ o principu, a ne iznosu.

Stoga su, i u danima prije nego što je novi servis krenuo s radom, mnogi predviđali spektakularno loše rezultate. Neki su, poput LeBrona Jamesa i Stephena Kinga, otvoreno kritikovali odluku, a neki popularni profili čak su i obećali da će blokirati sve one koji imaju plavu kvačicu.

Travis Brown, nezavisni istraživač koji je aktivno pratio Twitter Blueove pretplatnike, otkrio je da se od nešto više od 400 hiljada dosad verificiranih računa njih samo 19.469 pretplatilo na Twitter Blue, a nakon što je provedena „velika čistka“, taj se broj povećao na 19.497.

Naravno, treba imati na umu da Brown nema direktni pristup podacima servisa, ali njegova metodologija u prijašnjim se slučajevima pokazala pouzdanom, prenosi Index.hr.

Musk je „čišćenje“ najavio za 1. april, ali je na kraju prebačeno za ovu sedmicu. Kada se sve dogodilo, neki su korisnici primijetili da postoji pogreška i da stare plave kvačice nisu zaista maknute, nego su samo skrivene. No radilo se samo o kratkotrajnom problemu kakvih je bilo mnogo otkako je Musk preuzeo kontrolu nad Twitterom i otpustio 80 posto stalno zaposlenih.

BONUS VIDEO:

 

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI