back to top

Mercedesov klasik oduzima dah i nakon četvrt vijeka

S manje od 3000 prijeđenih kilometara u nešto više od dva desetljeća, ovo je jedan od najsačuvanijih primjeraka kultne R129 generacije.

Vraćamo se u 2000. godinu, kad SUV-ovi još nisu vladali svijetom, a tek su se pojavljivali prvi premium SUV-ovi. Esteti dubljeg džepa znali su što je sklad, pa su tako vrlo često koristili usluge Mercedesa koji je tada jako dobro znao šta radi.

Mercedes SL bezvremenske sportske elegancije je jako dobar primjer. Posebno kad ga sparite s jednako privlačnim 5.0 V8 motorom. R129 se proizvodio od 1989. godine pa sve do 2002. godine, a danas ga je vrlo teško naći u zavidnom stanju.

Jedan primjerak našli smo preko bare. Vjerovali ili ne, ovaj primjerak proizveden u martu 2000. godine u Sindelfingenu kupcu je isporučen tri mjeseca kasnije, a od tada je prešao tek 2678 km. Vlasnika je promijenio tek 2022. godine i od tada se nalazi u Miamiju, gdje je prešao posljednja 924 km.

Brilliant Silver metalik boja izvana i Nappa koža iznutra uvode nas u svijet s kraja prošlog milenija, a dodatni paketi opreme donose AMG dekoraciju, 18-inčne naplatke, Bose audio sustav i još niz dodataka, prenosi Index.hr.

Automobil je u ponudi SpeedArtMotorsportsa, a tražena cijena je 78.000 dolara.

The post Mercedesov klasik oduzima dah i nakon četvrt vijeka appeared first on Aloonline.ba.

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI