back to top

OBJAVLJENA LISTA Ova mjesta u Evropi su najpopularnija za odmor, a o njima sanja cijeli svijet

Na drugom se mjestu smjestila Ibica, a bronzu nose Kanari, preciznije Tenerife. Hrvatska i Hvar našli su se na visokom 12. mjestu od 185 zemalja.

Aktuelni podaci nastali su proučavanjem Googleovih podataka u posljednjih 12 mjeseci u 185 zemalja, piše Daily Mail, a prenosi Pun kufer.

Santorini je na vrhu liste koju potpisuje britanska putnička agencija CV Villas i najpopularnije je evropsko mjesto u 47 zemalja svijeta, uključujući SAD, Finsku, Kolumbiju, Boliviju, Indiju, Australiju i Novi Zeland.

Santorini slovi kao jedan od najljepših i najslikovitijih grčkih ostrva, a smješten je u Egejskom moru, 200 kilometara od najbližeg kopna.

Poznat je po svojoj plavo-bijeloj arhitekturi, dramatičnim liticama i predivnom moru. Najpopularnije mjesto na ostrvu je Oia, sa svojim plavim kupolama i bijelim kućama, ali oni koji požele više mira i manje gužve kreću na manje popularne dijelove ostrva.

Odmor na Ibici priželjkuju stanovnici 29 zemalja: uključujući Brazil, Argentinu, Čile, Keniju, Meksiko, Jamajku i Portugal.

Trećeplasirani Tenerife je top-destinacija za zimski odmor s najvišom prosječnom temperaturom u hladnijim mjesecima koja grije sa svojih dvadeset Celzijevih stupeni. To je najpopularnije špansko odredište za 12 evropskih zemalja, uključujući Španiju, Veliku Britanju, Njemačku i Belgiju.

Prvih pet zaokružuju talijansko ostrvo Sicilija na četvrtom i Krf u Grčkoj na petom mjestu, a zatim Grčka nastavlja svoj pobjednički niz s odredištima poput Kosa, Mikonosa i KritA, koja se nalaze među najtraženijim eVropskim mjestima za odmor.

Najpopularnija mjesta za odmor u EVropi

Santorini, Grčka

Ibica, ŠpanIja

Tenerife, Španija

Sicilija, Italija

Krf, Grčka

Kos, Grčka

Antalija, Turska

Sardinija, Italija

Mikonos, Grčka

Krit, Grčka

Majorka, Španjolska

Hvar, Hrvatska

Toskana, Italija

Zakintos, Grčka

Lancarote, Španija

Bodrum, Turska

Algarve, Portugal

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI