back to top

Ovi horoskopski znakovi nikako ne mogu jedni sa drugima

Dok se za neka od ovih osjećanja jednih prema drugima mogu okriviti međusobni postupci ili riječi, za mnogo toga može da se okrivi i tip ličnosti kome svako od nas pripada. A veliki dio naše ličnosti, hteli ili ne, dobijamo iz horoskopskog znaka, zvijezde pod kojom smo rođeni.

U zavisnosti od specifičnih osobina ličnosti znaka, na koje utiče njihov datum rođenja, kao i njihov element, astrološki modalitet i druga mjesta u njihovoj natalnoj karti, postoje i oni znaci horoskopa sa kojima se nećete dobro uklopiti. Recimo Rakovi i Ribe, Blizanci i Škorpije, Vage i Djevice, Strijelčevi i Jarčevi uglavnom se ne slažu, ali nisu nužno smrtni neprijatelji.

A ako se pitate koji horoskopski znak je vaš apsolutni neprijatelj kojeg bi bilo mudro da izbegavate poput kuge, portal “Your Tango” izdvaja sledeće.

1. Blizanci i Blizanci

Ako je ikada postojao znak koji nije mogao da podnese sebe, to su Blizanci. Dve ličnosti umotane u jedan znak, a da hodaju po tankoj liniji između razuma i ludila – e to je Blizanac. A kada imate dva Blizanca, onda imate i dve moguće situacije: najbolje prijatelje ili neprijatelje doživotno ili duže. Ne postoji siva zona kada su oni u pitanju.

2. Škorpija i Vodolija

Ako ćemo da budemo potpuno iskreni, Škorpija zaista nema prijatelja u Zodijaku, jer, pa… to je način na koji Škorpija funkcioniše.

Ali ako ga suzimo na jedan znak koji Škorpija jednostavno ne može da podnese i da samo bljuje vatru – to bi bila Vodolija. Problem je u tome što je Vodolija tako opuštena, tako otvorenog uma i toliko ćudljiva da to izluđuje Škorpiju. U stvari, Škorpijin bes prema Vodoliji je toliko očigledan da je to jedini znak koji ni Vodolija zapravo ne može da podnese, što ih u suštini čini parom iz pakla.

3. Vaga i Ovan

Iako Vage možda nemaju baš slobodan duh kao Vodolije, imaju tendenciju da im je glava u oblacima, bez ikakvih briga. U njihovom svijetu sve je lijepo, a ravnoteža je ključna.

Dok takav pristup može da funkcioniše sa drugim znakovima, u kontaktu sa Ovnom će neminovno dovesti do sukoba. Sukob dve ličnosti – poletni znak koji želi da održi mir po svaku cijenu, protiv tvrdoglavog znaka koji je uvijek u pravu – znači praktično rat svjetskih razmera. Ali iako su, uglavnom, smrtni neprijatelji, oni se međusobno poštuju jer se razumiju na način na koji se drugi znaci ne razumeju.

4. Lav i Bik

Iako bi Lav i Bik mogli da budu odličan par jer se suprotnosti privlače, za njih dvoje je teško čak i sklapanje prijateljstva. Potrebe Lavova da budu lojalni u potpunoj je suprotnosti sa potrebom Bikova da urade sve što mora da se uradi bi dobili ono što žele. Takođe, ni hrabrost Lava, ni tvrdoglavost Bika se ne mijšaju baš dobro.

Oni su zapravo previše slični, ali ipak u razdvojenim svetovima.

5. Rak i Ribe

I Rak i Ribe su veoma osjetljivi parovi. Svaki od njih je toliko osjetljiv da bi se mogao da se okarakteriše kao “preosetljiv”, i zbog toga ima smisla da budu prijatelji. Zar ne? Pogrešno.

Uprkos činjenici da su jednaki u svojoj osjetljivosti, način na koji pokazuju svoja osjećanja ih deli u potpunosti. Dok Rakovi najviše vole da zadrže svoja osjećanja u sebi, Ribe sve što osjećaju puštaju napolje, ne libeći se da svima dopuste da znaju šta osjećaju. Zbog toga se ova dva horoskopska znaka ne podnose. Jednostavno ne mogu da podnesu način na koji se onaj drugi nosi sa svojim emocijama.

6. Ovan i Ovan

Blizanci nisu jedini znak u Zodijaku koji ne može da se složi sam sa sobom. Još smrtonosniji spoj od dva Blizanca su dva Ovna.

Zašto? Zato što, kada imate dva Ovna zajedno, od kojih nijedan neće da odstupi ili prizna da nije u pravu, onda imate i potpunu katastrofu. Ovo dvoje bi mogli međusobno da se mrze decenijama i decenijama…

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI