back to top

Par savjeta kako da skinete gel sa noktiju

Većina žena misli da je mnogo teško skinuti gel lak, pa se pojedine opredjeljuju i za najgoru moguću opciju – guljenje do iznemoglosti. Na taj način nokti mogu da se oštete, a postoji sjajno rješenje kako ne bi dolazilo do listanja i stanjivanja noktiju.

Ovo su pet koraka koje treba da slijedite:

Turpijajte nokte

Uzmite blagu turpiju i počnite nježno da skidate površinski sloj. To bi trebalo da radite sve dok ne stignete do temeljne boje, a na taj način omogućujete acetonu da prodre do najdubljih slojeva. Kada nokat postane mat, onda možete da pređete na naredni korak.

Zaštitite zanoktice

Mnoge žene misle da ovo nije važan korak, a to je daleko od istine. Idealno je da svoje zanoktice zaštitite nanošenjem ulja ili kreme, jer aceton dosta isušuje kožu. Iako neće nanijeti štetu noktima, imajte na umu da su zanoktice prilično osjetljive.

Umotajte nokte

U ovom koraku je najvažnije da vatu dobro natopite acetonom. Bitno je da u odstranjivaču trajnog laka imate visoki postotak acetona, jer oni slabiji neće toliko dobro djelovati. Tupfere nanesite na svaki nokat pojedinačno, a onda ih zamotajte folijom. Ukoliko želite, možete da navučete i rukavice preko svega. S tako zamotanim noktima, čekajte dobrih 15 minuta.

Uklonite preostalu boju

Skinite foliju i vatu, a onda pogledajte da li je lak uklonjen. Ukoliko se to nije dogodilo, potrebno je da ponovite prethodni korak, a onda da natopljenu vatu acetonom držite još pet minuta. Nemojte da pritiskate, niti da stružete po noktima, jer je ploča dovoljno mekana i mogla bi da se ošteti.

Hidrirajte kožu i nokte

Ako ste skinuli gel lak, primijetićete da vam je koža jako suva, kao i nokti. Sve što je potrebno, jeste da operete ruke i nanesete hidratantnu kremu. Noktima je potrebno nedjelju dana da se potpuno oporave, te bi bilo idealno da gel lak ponovo nanesete baš tada.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI