back to top

Samsung prekida podršku za ove uređaje: Proverite da li je vaš na spisku

Samsung, južnokorejski tehnološki gigant, odlučio je da obustavi podršku za niz svojih uređaja koji su predstavljeni 2019. godine.

Ova odluka dolazi kao dio redovne prakse gdje kompanije postepeno prekidaju podršku za starije modele.

Prekid podrške za određene uređaje znači da oni neće primati nove softverske nadogradnje, uključujući i značajne ili manje nadogradnje u budućnosti. Uređaji za koje prestaje podrška su:

Galaxy S10, S10+ i S10e
Galaxy X Cover 4S
Galaxy A80
Galaxy A40
Galaxy A10
Galaxy A30
Galaxy A50
Galaxy Tab A10.1 (2019)
Galaxy Tab S5e
Galaxy Tab S6

Iako je ova odluka očekivana, s obzirom na uobičajene cikluse podrške u industriji, ona može uticati na korisnike koji još uvijek koriste ove modele.

Međutim, vrijedi napomenuti da Samsung povremeno objavljuje dodatne nadogradnje u vidu bezbjednosnih ažuriranja. Na primjer, uređaji serije Galaxy S10 već su prošli četvrtu godinu i prema prethodnoj politici kompanije, više ne bi trebalo da dobijaju nove nadogradnje nakon bezbjednosne nadogradnje za mart 2023.

Takođe treba da znate da kada telefon prestane da dobija bezbjednosna ažuriranja, on postaje ranjiviji na sajber prijetnje, pa je možda dobro da počnete da razmišljate o nekom novijem modelu.

Ova odluka odražava potrebu kompanije da se usredsredi na podršku novijim uređajima i ostavi prostor za inovacije i optimizacije.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI