back to top

Velika promjena na WhatsApp-u: Umjesto broja telefona stiže nova opcija?

WhatsApp, jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje, donosi novine koje bi mogle da promjene način na koji je koristimo.

U najnovijoj beta verziji, WhatsApp je počeo da eksperimentiše sa idejom o zamijeni telefonskih brojeva jedinstvenim korisničkim imenima, što bi korisnicima pružilo veću privatnost.

Za sada imamo relativno malo detalja o tome kako će ova promjena tačno funkcionisati. Ipak, pretpostavlja se da bi ova novina mogla da unapredi privatnost korisnika, uz zadržavanje postojeće zaštite razgovora kroz end-to-end enkripciju.

Davanje telefonskog broja nekome koga ne poznajemo dobro može biti rizično, pa zamjena broja sa jedinstvenim korisničkim imenom predstavlja značajan napredak. Još uvijek ne znamo kada će ova funkcija biti dostupna svim korisnicima, ali je vrlo vjerovatno da ćemo morati sačekati još neko vrijeme.

Na primjer, funkcija za uređivanje poruka je provela više od godinu dana u beta verziji.

Ideja o jedinstvenim korisničkim imenima nije ništa novo, i već smo vidjeli kako druge platforme razvijaju ovaj koncept. Tako Discord, na primjer, omogućava svojim korisnicima da odaberu jedinstveno korisničko ime za svaki server na kojem se nalaze.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI