back to top

Velika promjena za iPhone 15: Apple spremio novitet koji će olakšati punjenje telefona

Stigao je i najvažniji dan za Apple u godini. Američki div u Kupertinu će večeras predstaviti novu liniju iPhonea koji će, naravno, biti brži, snažniji, s novim bojama i boljom kamerom, no nakon dugog niza godina stiže najveća promjena za Apple.

Olakšati punjenje

Apple bi napokon trebao napraviti taj prielaz i Lightning konektor poslati u prošlost te ugraditi USB-C i na svoje telefone.

I dok će to u konačnici korisnicima olakšati punjenje, čak i među Appleovim uređajima, jer će imati jedan konektor za više uređaja, to nije odluka koju je Apple sam htio donijeti. Naime, radi se odluci Evropske unije, koja je odredila da telefoni u EU moraju imati USB-C do 2024. godine.

Očekuje se i da će ova promjena zadati glavobolje kupcima iPhonea 15 koji će kablove, koje koriste u autu i na raznim mjestima, morati zamijeniti novima.

Što se samog telefona tiče, očekuju se četiri modela, iPhone 15 i 15 Plus te iPhone 15 Pro i 15 Pro Max.

15 i 15 Plus bi trebali preuzeti sve važne značajke sa 14 Pro modela, osim telefoto kamere i čeličnog kućišta. Uz to, dobit će 48 mpx kameru te A16 čip. Na ekranu će se riješiti “zuba“ i dobit će “dinamični otok“ u ekranu koji smješta kamere i senzore.

Kućište od titanija

15 Pro i Pro Max bi pak trebali dobiti kućište od titanija, što će ih olakšati, ali i novi A17 procesor. Očekuje se i tanji obrub oko ekrana, a 15 Pro Max bi mogao dobiti 6X telefoto kameru s periskopskom lećom, kao što smo vidjeli na Galaxy S23, Huaweijevim telefonima i drugim uređajima posljednjih godina.

Osim telefona, očekuju se i satovi serije 9, a moguće je i da ćemo vidjeti nove detalje oko Appleovog skupog VR sistema, piše 24.hr.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI