back to top

Vocap ima novu funkciju – Aloonline.ba

Konačno, nakon dugog čekanja, korisnici Vocapa će dobiti Čet Lok funkciju kao novi „sloj“ bezbjednosti. Pored toga, mogu da očekuju i redizajnirani sajdbar (bočna traka), gdje će biti smještena i pomenuta nova funkcija, odnosno njena ikona.

Čet Lok će omogućiti korisnicima da zaključaju pojedinačne četove za koje ne žele da drugi znaju ili kada žele da šalju osjetljive informacije. Snimak ekrana prikazuje ikonicu smještenu do ikonica „Archived Chats“ i „Starred Messages“.

EVO KAKO DA PROVJERITE I SAMI Gugl vas prisluškuje čak i kada ne koristite mobilni telefon

Za sada nema zvaničnih i preciznih informacija kako će ova opcija funkcionisati, međutim, poznato je da korisnici Androida i iOS-a koriste šifru, otisak prsta ili Fejs ID autentifikaciju kako bi pristupili zaključanim razgovorima. Na vebu, šifre ili čak pristupni ključevi, metod autentifikacije bez šifre koja omogućava prijavu s biometrijskim podacima, mogu se koristiti u tu svrhu.

Pored navedenog, Vocap Veb će dobiti redizajnirani sajdbar, kao i novu šemu boja za tamnu temu. Cilj promjene boja je smanjenje naprezanja očiju u uslovima slabog osvjetljenja, dok je novi sajdbar dizajniran kako bi se stvorila simetrija dizajna na svim platformama kompanije.

NOVI USLOVI KORIŠĆENJA Još jedan striming servis staje na put dijeljenju lozinki

Vocap planira još nekoliko novih funkcija za mobilne aplikacije. Korisnici iOS-a će dobiti podršku pristupnih ključeva, koje Android već ima. Očekuje se da će svi modeli Ajfona sa iOS-om 17 podržavati novu funkciju.

Što se tiče Androida, Metina aplikacija radi „nearby file sharing“ funkciji za dijeljene fajlova. Ona će raditi slično kao Androidov „Quick Share“, prethodno poznat pod imenom „Nearby Share“, a omogućiće korisnicima da budu vidljivi drugima bez otkrivanja telefonskog broja onima koji nisu na listi kontakata. Takođe, očekuje se i zaštita privatnosti u vidu end-to-end enkripcije, prenosi B92.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI