back to top

Zlata Petrović otkrila kako održava liniju

Uprkos tome što ima 61 godinu veoma je zgodna, a liniju održava režimom autofagije.

Naime, osam sati u toku dana sme da jede, dok narednih 16 ne smije ništa da okusi.

„Otkad sam na autofagiji, smršala sam šest kila. Uspela sam da skinem višak oko ruku koji mi je smetao. Izgubila sam i mnogo masti u predjelu stomaka i struka, što je nama ženama najveći problem. Koža mi je mnogo čistija, ma ceo organizam se očistio“, priča Zlata za „Hit“.

Potom ona objašnjava kakav joj je jelovnik.

„Ujutro u deset doručkujem banane, urme, jabuke, čak i cveklu u kombinaciji sa orašastim plodovima ili čija i lanenim sjemenom. Za ručak jedem pasulj, grašak, boraniju, ma sva kuvana jela, ali ih spremam bez zaprške. To isto i večeram. Hleb svakako godinama ne jedem, a gazirana pića ne volim. Sa jelom završim do 18 časova i poslije toga uopšte ne budem gladna do sutra u deset ujutru. Prvih 15 dana mi je bilo teško, htela sam zidove da pojedem! Dešavalo mi se da prekršim autofagiju, pojedem nešto nezdravo ili uveče kada izađem popijem alkohol, ali sutradan samo nastavim po starom. Ako vidim da sam preterala i nabacila koje kilo, kažem sebi: ‘E gospođo, sada ćeš da vodiš računa o ishrani!’, ispričala je.

Zlata objašnjava da je kilograme nabacila tokom pandemije korona virusa i policijskog časa.

„Najviše sam se ugojila tokom korone. Od dosade sam uveče jela svakakve gluposti, čips, slatkiše… Međutim, dobra stvar je što sam tada svuda išla pješke i imala sam barem neku fizičku aktivnost, jer ne volim da treniram. Kod kuće imam traku za trčanje i samo mi skuplja prašinu, a dok je nisam kupila, mislila sam da mi je neophodna. Možda se jednog dana ipak aktiviram“, dodala je.

Doručak: Voće i orašaste plodove

Ručak: Pasulj ili bilo koje kuvano jelo, bez zaprške

Večera: Isto što i za ručak.

Trik savjet: Jedite tri obroka dnevno, ali birajte samo namirnice koje vam prijaju.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI