back to top

Apple uvodi offline mape – Aloonline.ba

Međutim, Apple nastavlja da se unapređuje – najnovija karakteristika su mape koje mogu da se koriste bez internet konekcije.

Na jesen, sa pojavom iOS 17, Apple će predstaviti mape koje mogu da se preuzmu i koriste bez internet konekcije. Ova funkcija je od ključnog značaja za ljubitelje online mapa, a Google je nudi već godinama.

Offline mape su jedan od razloga zašto mnogi preferiraju Google Maps, ali to bi uskoro moglo da se promijeni.

Beta testeri tvrde da je preuzimanje mapa jednostavno i slično procesu na Google mapama. Tražena mapa se jednostavno pretraži i preuzima, a tu su i druge korisne funkcije, kao što je mogućnost da se mape preuzimaju samo kada je dostupna Wi-Fi konekcija.

Offline mape su neophodne u mnogim situacijama, naročito kada putujete u udaljene krajeve ili ste u inostranstvu i želite da štedite mobilni internet. Google nudi offline mape od 2015. godine, a Apple je konačno uveo ovu funkciju, osam godina kasnije.

Korisnici koji su isprobali offline Apple mape kažu da je interfejs gotovo identičan Google mapama. Google mape zauzimaju nešto manje prostora na telefonu, ali Apple mape pružaju više informacija o firmama i drugim važnim lokacijama.

Premda su iskustva slična, Apple Mape još uvijek nisu na nivou Google Mapa. Da bi dostigle konkurenta, Apple mapama su potrebne dodatne funkcije, kao što je Google Maps „Popular Times“ koja pruža informacije o najprometnijim vremenima u restoranima ili barovima, prenosi b92.

BONUS VIDEO:

 

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI