back to top

Džej je pomirio Šabana i Bregu, evo kako je riješio dugogodišnji sukob dvije legende

Filmadžije su prethodnih dana bile na Dorćolu gdje su snimane pojedine scene, a veliki udio u ovom ostvarenju svojim pričama imaju i Džejovi bliski prijatelji i saradnici.

Suprug glumice Anice Dobre, biznismen Miodrag Mića Sovtić, bio je jedan od najboljih prijatelja pokojnog Ramadanovskog. On dosta zna o Džejovom životu, jer su se družili još od 1975. godine.

O njihovom poznanstvu i anegdotama, biznismen je svojevremeno pričao u emisiji „Oko magazina“ na RTS, a prenijele su Novosti.

-Upoznali smo se 1975. ili 1976. Igrao sam fudbal, a i on ponekad. Znao sam ga i ranije, on je bio poznat na Dorćolu. Zvali su ga da zabavlja ljude jer je svirao. Popne se na oluk, lupa i pjeva, stariji mangupi ga slušaju – ispričao je tada Sovtić i otkrio da je upravo Džej pomirio Šabana Bajramovića i Gorana Bregovića.

-Šaban Bajramović je pjevao u nekoj romskoj kafani u Mirijevu. Bio je na dnu, poslije toga se ponovo digao. Džej je rekao: „Hajde da napravimo Šabanu malo atmosferu“. Krenemo mi tamo, nas dvadesetoro dolazimo u kafanu, jedan sto i Šaban pjeva. Mi napunimo prostoriju. Džej me pita: „Brate, da li je moguće ovo, da li je moguće da ja ovo doživim?“. Ja sam mu rekao da ne može, on je bio tad u naponu. Za sat vremena Džej je organizovao sto ljudi. Došao je Goran Bregović sa svojom ekipom, ljudi iz grada. Tu je pomirio Bregu i Šabana, nisu pričali zbog nekih autorskih prava. To je bilo neko ogovaranje. Džej ih je spojio, riješili su sve probleme, Brega mu je uplatio šta je trebalo – ispričao je Sovtić.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI