back to top

Enes Begović sa knedlom u grlu progovorio o bolnim gubicima: Pjevao sam i plakao

-Nedavno sam sa Novakom jeo pitu u Visokom. Sjećam se da smo se kao djeca igrali kod tih piramida, ali nismo znali šta je to. Nisam možda kompetentan, ali je činjenica da su ljudi tu dolazili kao bolesni, a izlazili izliječeni i zdravi. To je nešto što ne mogu da opišem. Vidio sam na svoje oči kada žena uđe sa štakama, a izađu bez njih – ispričao je Enes, a na pitanje kako objašnjava tu činjenicu da su Bosanci toliko talentovani za muziku pjevač je dao zanimljiv odgovor:

–Bosanci su vesela nacija. Od svega pokušavamo da napravimo zabavu što je zaista fenomenalno. Pogotovo o vicevima. Ne želim da zvučim kao narcis, ali sam često omiljen u društvu jer gdje god da dođem nastojim da bude zabavno. Imam svoje omiljene kafiće gdje se redovno sastajemo. To je duh i pozitivna energije – zaključio je Begović.

Pre dvadeset tri godine Enes je snimio duet sa koleginicom Gocom Božinovskom „Kaznio me život“, ova pjesma posatala je hit čim je objavljena, situacija se nije promijenila ni do danas, a pevač je sada objasnio kao je ova numera uspela da sačuva popularnost.

–Taj duet je bio preteča svih ostalih dueta na ovim prostorima. To je jedna divna pesma koju smo mi dobili na poklon od našeg prijatelja Raleta. Pesma je bukvalno postala hit nakon dvadeset dana od kada smo je mi izdali, a traje već dvadeset i tri godine. To su pesme koje su bezvremenske, evergrni – istakao je pevač uz osmeh na licu.

Zbog profesije kojom se bavi, Enes ne krije da je njegova porodica pomalo ispaštala jer pjevač nije mogao u svim situacijama koje je doneo život da bude uz najbliže, a priznaje da je to teško podnosio.

–To je problem svih nas koji se bavimo ovim poslom. Porodice nam ispaštaju i to je jednostavno tako – započeo je pjevač, pa dodao:

-Najteže mi je bilo kada sam imao smrtne slučajeve u porodici mojih najbližih. Recimo kada su mi preminuli roditelji. Nakon izvjesnog vremena moraš da nastaviš da radiš posao koji i inače radiš. Teško mi je pao i gubitak prijatelja. Po prirodi sam jako osjetljv, dešavalo se da pjevam i plačem u isto vrijeme. Mi inače imamo taj problem, moramo da zabavimo ljude koje ne intersuje da li ste dobro. Svaka profesija ima dve strane medalje, a ja se trudim da budem profesionalac. Moraš da budeš posvećen i odgovoran da bi se odužio ljudima koji te vole.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI