back to top

GUGL UVODI VELIKU PROMJENU

Gugl razbija masovnu e-poštu u nastojanju da se smanji količinu neželjenog sadržaja – spamova koji korisnici dobijaju. Konkretno, pošiljaoci masovne e- pošte će češće vidjeti da su njihove e-poruke odbijene osim ako ne počnu da se pridržavaju Guglovih novih politika, koji zahtijevaju od njih da autentifikuju svoje poruke i šalju e-poruke samo ljudima koji žele da primaju poruke od njih.

Dok implementiraju restrikcije bulk pošiljaocima putem blogposta u oktobru prošle godine, Gugl je napisao: “ Ne bi trebalo da skačete kroz obruče da biste prestali da primate neželjene poruke od određenog pošiljaoca e-pošte. Treba da ima jedan klik. Dakle, zahtijevamo da veliki pošiljaoci daju Gmail primaocima mogućnost od‌javljivanja iz komercijalne e-pošte jednim klikom i da obrađuju zahtjeve od‌jave u roku od dva dana.“

Prije prvog sastanka ukucala je ime momka na Guglu: Nikad mu se više nije javila (VIDEO)

Gmail ažurirana politika bulk pošte sprječava pošiljaoce na veliko (one koji šalju 5.000 e-poruka dnevno) da šalju prekomjerne e-poruke korisnicima. Nova pravila zahtijevaju od pošiljalaca na da autentifikuju svoje odlazne e-poruke dok izbjegavaju slanje neželjenih ili neželjenih e-poruka, izvijestio je Forbs.

Takođe navode da pošiljaoci na veliko moraju da implementiraju dugme za od‌javu od jednog klika za sve komercijalne i promotivne e-poruke do juna 2024. Dugme za od‌javu mora biti jasno vidljivo u tijelu poruke, a komercijalni pošiljaoci moraju obraditi ove zahtjeve u roku od dva dana.

Gugl sada kaže da će počevši od ovog mjeseca, pošiljaoci u bulk poruka koji ne ispunjavaju zahtjeve kompanije dobiti privremene greške. Međutim, ove privremene greške će biti ograničene na mali procenat saobraćaja koji nije u skladu sa propisima i imaju za cilj da pomognu pošiljaocima da identifikuju saobraćaj koji ne ispunjava Guglove zahtjeve.

Hakeri otkrili da se na Gugl naloge može ući i bez šifre: Evo kako da se zaštitite

Gugl napominje da će od aprila početi da odbija procenat „nesaglasnog“ saobraćaja e-pošte

Informišući se o promjeni stranice za podršku, Gugl je primijetio:

– U aprilu 2024. počećemo da odbijamo procenat nesaglasne e-pošte (non-compliant), i postepeno ćemo povećavati stopu odbijanja. Na primjer, ako 75% saobraćaja pošiljaoca ispunjava naše zahtjeve, počećemo da odbacujemo procenat preostalih 25% saobraćaja koji nije u skladu sa saglasnošću.

BONUS VIDEO

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI