back to top

NOVO AŽURIRANJE Korisnici Ajfona se ponovo žale

Еpl je prije mjesec predstavio novu generaciju svojih telefona, a iako su recenzije Ajfon 15 odlične, kao i generalni utisci korisnika, zabilježeni su i neki problemi s novim telefonima. O jednom od tih problema već smo pisali i riječ je o pregrijavanju. Taj je problem bio naročito izražen za modele iz serije Ajfon 15 Pro, a Еpl ga je na kraju riješio s nadogradnjom operativnog sistema.

Gasi se tokom noći

Ali dok je ta nadogradnja riješila jedan problem, čini se kako je izazvala drugi koji nije ograničen samo na najnovije modele, već i na neke starije uređaje koje pokreće verzija Еplovog operativnog sistema iOS 17.0.3. Naime, na više internetskih foruma i stranica posvećenih Еpl i uređajima ove kompanije korisnici se žale kako se njihovi telefon privremeno isključuju tokom noći. Dok dio korisnika tog nije niti svjestan, nekima je ova greška izazvala velike probleme jer, naglašavaju na stranici Mek Rumors, zbog gašenja telefona nije im se aktivirao alarm. Dio korisnika na forumima je napisao kako ujutro kada idu pogledati svoj Ajfon moraju upisati šifru, što prije nisu morali, što je znak da se telefon preko noći restartao ili isključio.

Nema odgovora iz Еpla

Na ovoj stranici kažu da svi mogu provjeriti je li se njihov telefon sam ugasio preko noći i to provjerom statusa baterije unutar podešavanja Еpla. Nakon otvaranja postavki, potrebno je kliknuti na bateriju i tu provjeriti status baterije u posljednja 24 sata. Dok je telefon tokom noći neaktivan, ali upaljen, tu bi se trebalo prikazati stanje baterije tokom cijele noći. Ako imate aktiviran avio mod, status baterije bi trebao prikazivati ravnu crtu. Ali ako postoji praznina tokom noći, odnosno razdoblje u kojem se ne prikazuje status baterije, to je znak da je tokom tog razdoblja telefon bio ugašen, objasnili su na Mek Rumorsu.

Ako vi niste ugasili telefon, vjerovatno se ugasio sam, i to zbog spomenutog problema, piše Zimo.hr.

Treba naglasiti kako ovaj problem nemaju svi korisnici te da se telefoni ne gase svake noći. Iz Еpla još nisu komentarisali ovu situaciju, no nema sumnje da njihovi inžinjeri već istražuju slučaj i pripremaju rješenje, vjerovatno kroz još jednu nadogradnju posljednje verzije njihova operativnog sistema.

BONUS VIDEO:

 

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI