back to top

Jelena Rozga otkrila tajnu svog mladolikog izgleda: Tri navike kojih se strogo pridržava su ključ njene ljepote

Popularna pevačica Jelena Rozga sinonim je za vitku liniju i mladoliki izgled. Zbog problema sa štitnom žlezdom koji joj je dijagnostikovan 2006. godine, godinama ima istu kilažu. Kako je jednom prilikom objasnila, ne može da se ugoji, ali to ne znači da ne vodi računa o ishrani. Otkrila je da postoje tri navike kojih se strogo pridržava i za koje vjeruje da su dobre za zdravlje i izgled.

„Trudim se da živim zdravo, pazim šta jedem, prvenstveno zbog zdravlja. Puno spavam i ne pijem alkohol, to se zna, i okružena sam dobrim ljudima“, rekla je Rozga za IN Magazin. O zdravstvenim problemima prvi put je govorila 2021. godine. „Više nisam u velikom stresu. Neću da jurim, pogotovo po pitanju posla. Čuvam zdravlje više, više cijenim svoje slobodno vrijeme, znam da kažem ‘ne’. Naučila sam i to. Morala sam zbog zdravlja. Jednostavno sam morala jer imam problema sa srcem i štitnom žlijezdom i to više ne krijem. Štitnu žlijezdu apsolutno više nemam“, rekla je tada pjevačica.

Podsjetimo, Jeleni je tahikardija otkrivena pre pet godina. To je ubrzan rad srca, odnosno povećan broj otkucaja u odnosnu na normalne vrijednosti. Najčešći razlog javljanja tahikardije su problem sa štitnom žlijezdom, anemija i stres. Simptomi tahikardije mogu da budu kratak dah, bol u grudima, lupanje srca, vrtoglavica, nesvjestica.

„Problem sa srcem otkrila sam kada sam imala napad. Danima prije toga osjećala sam da nešto nije u redu, ali sam mislila da je riječ o stresu i premoru jer je bio januar, a prethodna godina bila je izuzetno naporna. Tog dana, kada mi je dijagnostikovana tahikardija, srce mi je toliko lupalo, da sam se prepala da ću se samo srušiti. Posljednje tri godine sam na terapiji beta-blokatorima, a svaka tri mjeseca na jedan dan moram da nosim holter. I štitnu godinama držim pod kontrolom uz pomoć lijekova“, ispričala je svojevremeno Rozga za hrvatsku Gloriju, a prenosi Mondo.

BONUS VIDEO:


aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI