back to top

LinkedIn pravi vještačku inteligenciju koji pomaže u traženju posla

Taj alat razvija s ciljem da podrži korisnike u pronalaženju zaposlenja, olakša prijave za poslove i omogući istraživanje kulture kompanija koje ih zanimaju.

Ovaj alat pomaže korisnicima da se bolje pripreme za intervju i razgovore s potencijalnim poslodavcima.

Nima Ovdži, web programer koji redovno deli informacije o nadolazećim aplikacijama ili unapređenjima unutar njih, podijelio je na Tviteru snimak ekrana AI „asistenta“, piše Business Insider, prenosi Bankar.me.

Na stranici koju je Ovdži otkrio, LinkedInov tim predstavlja novi alat nazvan LinkedIn Coach. Ovaj alat omogućava korisnicima da se prijave na poslove, steknu nove vještine i otkriju nove načine za povezivanje, uz podršku vještačke inteligencije.

Na tom mjestu je i primjer kako će AI asistent funkcionisati. Korisnici će moći da postavljaju razna pitanja, kao što su informacije o djelatnosti određene kompanije ili njenoj radnoj kulturi.

LinkedIn nije dao detaljnije komentare o razvoju Coach alata. Amanda Purvis, predstavnica kompanije, kratko je izjavila: „Stalno istražujemo nove načine kako bismo unaprijedili iskustvo naših članova na LinkedInu i uskoro ćemo imati više informacija za podijeliti“.

Ranije je LinkedIn već testirao AI ćetbot za pretplatnike i korisnike svoje poslovne društvene mreže. Ovaj četbot pomaže korisnicima u slanju poruka i obaveštava ih o objavljenim oglasima za posao.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI