back to top

Recept za najbolje tijesto za picu s kojim se ne griješi

Tijesto za picu i jeste i nije lako napraviti u kućnim uslovima.

Ukoliko se budete pridržavali ovog recepta poznatog zagrebačkog pica majstora, navodno nema teorije da pogriješite.

Nije tajna da je pica najomiljenija hrana za utjehu na svijetu.

Svako ima svoju omiljenu piceriju i dostavu pice, ali ponekad je rado spremamo i u svoja četiri zida. Kod kuće ipak možemo po svome – nadjev može biti sve što poželimo, a i tijesto možemo prilagoditi svom ukusu.

Ipak, tijesto za picu zna da bude prava muka, a kako bi ti baš svaki put ispalo savršeno, prenosimo recept poznatog zagrebačkog pica majstora.

Sve što je potrebno je da tačno pratite ovo uputstvo i vaše tijesto za picu baš svaki put biće – savršeno!

Sastojci:

500 g brašna

2 kašičice soli

1 kašičica šećera

5g suvog kvasca

0,3 dl mlijeka

2,3 dl vode

0,3 dl maslinovog ulja

Priprema:

500 g brašna stavi u jednu posudu. Možeš pomiješati glatko i oštro brašno, i to tako da oko 300-350 grama bude glatko, a ostalo oštro brašno. Navedene količine biće dovoljne za dva „kućna“ pleha. Zatim po redu dodaj: so, šećer, suvi kvasac. Kada završite sa suvim sastojcima, dodajte mokre – mlijeko, vodu i maslinovo ulje, prenosi „Zadovoljna.nova.rs“.

Pomiješaj sve sastojke u posudi dok ne dobiješ formu testa, a onda nastavi da ga mijesiš na glatkoj površini. Glatku površinu na kojoj mijesiš tijesto obavezno pospi oštrim brašnom i takođe sve vreme ruke „čisti“ oštrim brašnom.

Kada zamijesiš tijesto, vrati ga u posudu, pokrij čistom krpom i ostavi da odmara na toplom oko sat, sat i po. Tijesto razvaljaj na pobrašnjenoj površini na željenu debljinu, a zatim na njega poslaži željene sastojke za nadjev i ispeci, piše 24sata.hr.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI