back to top

Novim statusnim superautom pohvalili se Ronaldo i Ibrahimović, evo kome je prvo isporučen (FOTO)

Ferrari takav automobil u ponudi još nije imao. Jer, Purosangue predstavljen na jesen 2022. godine osim što ima četvera vrata pritom je još i (svojevrsni) SUV. Bez obzira na to što su puristi i tradicionalni Ferraristi na taj model samo odmahnuli glavom, u Maranellu su itekako napravili dobar posao. Jednostavno su se (na najbolji i najmanje bolan način) prilagodili aktualnim trendovima u autoindustriji.

Premda Purosangue s tradicionalnim V12 atmosfercem i vratima koja se otvaraju nasuprot (kao vrhunski stilski i koncepcijski detalj) stoji mnogim „smrtnicima“ nedostižnih, ali mnogim bogatašima sasvim prihvatljivih 400.000 evra, automobil je, naime, toliko tražen da su već na početku prodaje 2023. knjige narudžbi bile odmah zatvorene, a proizvodnja rasprodana sve do 2025. godine.

Razlog: u Ferrariju nisu željeli Purosangue učiniti masovnim modelom već ekskluzivnim (2200 do 3000 primjeraka godišnje) s tek 20 posto zastupljenosti u ukupnom „mixu“. To znači da „štancanje“ automobila kao na traci, kao što to radi Lamborghini pod kapom Audija i koji se diči rekordnim brojkama (10.000 prodanih auta u 2023.), za ljude iz Maranella ne dolazi u obzir.

Prve isporuke su se polako odvijale tijekom cijele prošle godine, a Ferrari je prvo isporučivao postojećim vlasnicima koji već imaju barem nekoliko rijetkih modela u kolekcijama i tzv. „prijateljima kuće“ te potom svima ostalima.

U tu kategoriju svakako spadaju bivša fudbalska zvijezda Zlatan Ibrahimović uvijek rado viđen gost kod gazdi u Maranellu te naravno, fudbalska zvijezda mega formata Kristiano Ronaldo.

Obojica već imaju vrijedne kolekcije superautomobila, a ovih su se dana pohvalili novim ljubimcem u svojoj garaži – Ferrarijem Purosangue.

Ibrahimović koji se još prošle godine na svoj 42. rođendan pohvalio kupnjom Purosanguea na Instagramu, prvi je prije desetak dana viđen u svom novom ekskluzivnom Ferrari SUV-u u Milanu kako obavlja shopping, a prije dva dana i Ronaldo je na društvenim mrežama pokazao svog ljubimca.

Nema sumnje da će obojica uživati u novim jurilicama jer Ferrari Purosangue pogoni 6,5-litreni atmosferski V12 koji razvija 715 KS i 716 Nm okretnog momenta. Motor se vrti do vrtoglavih 8250 okretaja u minuti i povezan je sa sustavom pogona na sve kotače i osmostupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom. Iz stajanja do 100 km/h za 3,3 sekunde, od 0 do 200 km/h za 10,6 sekundi i postiže najveću brzinu od 310 km/h. Dakle performanse superautomobila, koji u ovom slučaju može komotno prevesti četiri osobe uz najveću razinu sportskog luksuza…


aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI