back to top

Čudotvorni rastvor koji nazivaju “infuzijom” za biljke

Sušenju sobne biljke ili sporom napredovanju može doprinijeti premalo zalivanja, ili pak previše, nedovoljno svjetlosti, promaja, previše toplote, neodgovarajuća prihrana i drugi faktori u zavisnosti od vrste.

Na sreću, postoji jednostavan trik koji su otkrile ljubiteljke cvijeća, a omogućava da se biljka brzo oporavi. Čudotvorni rastvor koji nazivaju infuzijom, jer se biljke uz njega oporavljaju odličan je i za njegu cvijeća u vazi. Ako vaše sobno cvijeće ne napreduje, ili mu se lišće suši, požutjelo je, opada, primijenite ovaj recept od koga će odmah živnuti.

ČUDESNA BILJKA Jagorčevina – vjesnik proljeća koji čuva pluća

Trik je u aspirinu koji sigurno imate u kući. Aspirin može da poboljša rast biljaka i pomogne im da se oporave. Ključ je u salicilnoj kiselini, jednom od sastojaka aspirina, koji to omogućava. Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih uzgajate u dvorištu ili u saksijama u kući i na terasi, piše Naj Žena.

PROBAJTE TRIK SA ŠIBICAMA Kako da vam buket cvijeća traje danima

Stavite jednu tabletu aspirina u 100 ml destilovane vode. Izmrvite tabletu i mešajte sve dok se ne otopi. Ovom mješavinom zalijte i prskajte biljke jednom nedeljno za najbolje rezultate. Poboljšaće razvoj korena, omogućava cvijeću da bude raskošnije, sprečava pojavu gljivica, a produžiće vijek trajanja i cvijeću u vazi.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

MOŽDA TE ZANIMA

POPULARNI TEKSTOVI